Ingrediente
- ½ cană fulgi moi de ovăz
- 1 ½ cană lapte (lapte de vacă, lapte matern)
- ½ banană (80 g)
- 2-3 caise bio uscate și rehidratate (sau fructe proaspete de sezon)
Mod de preparare:
- La această rețetă este de preferat să păstrați raportul fulgi de ovăz/lapte de 1:3 (1 parte fulgi de ovăz/ 3 părți lichid).
- Puneți fulgii de ovăz și laptele într-o oală de mărime medie. Aduceți lichidul la punctul de fierbere, apoi dați focul la mic și amestecați ocazional până când ovăzul absoarbe tot lichidul, căpătând textură de terci (porridge) – aproximativ 6 min
- Stingeți focul, acoperiți oala cu un capac și lăsați terciul la răcit.
- Înainte de servire puteți amestecați terciul cu banană pasată cu furculița și fructe de sezon, proaspete sau fierte la abur.
- Pentru o textură mai fină puteți folosi blenderul manual pentru a combina terciul cu fructele.
- După răcire consistența terciului poate fi mai densă. Dacă vi se pare o textură pe care copilul dvs. nu o poate gestiona atunci mai adăugați lapte și amestecați sau puteți forma biluțe pe care copilul să le poată ține ușor în mână.