Credeați că alimentele nu pot fi amuzante?
Vă invităm cu mic cu mare, să pregătiți împreună cu noi steluțe de pâine, brăduți cu avocado sau căciulițe de căpșuni pentru omul de zăpadă. Alimentele pot lua o formă haioasă atunci când vorbim despre copii care nu sunt curioși să atingă anumite texturi sau să simtă anumite gusturi.
Copilul tău:
- Respinge anumite alimente și nici măcar nu vrea să le atingă?
- Pare îngrijorat dacă se murdărește?
- Are senzația de gag atunci când simte gustul sau mirosul anumitor alimente?
- Are o gamă restrânsă de alimente pe care le mănâncă?
Acest atelier poate fi locul în care părintele și copilul pot învăța împreună că interacțiunea cu alimentele nu este neapărat o bătălie. Având sprijinul necesar și învățând pe parcurs modalități de gestionare a dificultăților de hrănire, mesele se pot transforma într-o activitate plăcută.
Cu ce ne dorim să contribuim pentru a construi pacea la masă?
Vrem să încurajăm creativitatea, să diminuăm tensiunea, să construim o altă viziune asupra momentului mesei printr-o abordare prietenoasă, prin joc, fără presiunea lui a mânca. Aceasta este maniera prin care stârnim curiozitatea copiilor cu privire la alimentele din jurul lor.
Ce alimente descoperim?
Acest atelier va avea o tematică de iarnă așa încât vom pregăti împreună:
- Om de zăpadă din banane, căpșuni, struguri, mandarină și merișoare
- Brăduți de pâine, salată/baby spanac, mozarella
- Brăduț pe lipie cu avocado, roșii cherry și ardei
- Steluțe de pâine cu gem de zmeură/căpșuni sau avocado
Rezervarea unui loc se poate face pe platforma EAT Telecare și necesită completarea unui chestionar. Pentru familiile cu doi sau mai mulți copii este obligatorie înscrierea fiecărui copil, cu completarea chestionarului pentru fiecare copil care participă la atelier.
Data atelierului
Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cronologică sau de dezvoltare (în cazul celor cu tulburare de dezvoltare) mai mare de 2 ani și 6 luni și va avea loc în data de 20.12.2023 ora 18.00
Detalii organizatorice
Numărul locurilor este limitat la 6 copii. Pentru o desfășurare cât mai lină a activităților recomandăm participarea unui singur părinte/reprezentant legal alături de copil. În cazul familiilor cu doi sau trei copii, încurajăm participarea ambilor părinți sau a unui părinte și a altui adult care ajută în mod uzual la hrănirea copiilor.
Rezervarea unui loc se poate face pe platforma EAT Telecare și necesită completarea unui chestionar. Pentru familiile cu doi sau mai mulți copii este obligatorie înscrierea fiecărui copil, cu completarea chestionarului pentru fiecare copil care participă la atelier.
Recomandăm părinților să amâne gustarea/cina copiilor pentru a menține o stare de foame ce poate fi satisfăcută în cadrul mesei servite. Nu se recomandă participarea la acest atelier a copiilor cu alergii la oricare din alimentele descrise la rubrica „ce alimente descoperim”.
Puteti obține informații suplimentare la adresa de mail office@eat-telecare.ro sau contactând unul dintre organizatori.
Locația atelierului
Centrul We Change, Str. Semicercului, nr 4, sector 1, București
Organizatori și facilitatori:
Medic Pediatru Andreea Manda andreea.manda@eat-telecare.ro
Psiholog-logoped Georgiana Trancău georgiana.trancau@eat-telecare.ro
Clinica WeChange https://www.wechange.ro/contact/