Aceste crochete se pot servi cu pilaf din orez, quinoa sau legume de sezon. Forma acestor crochete îi încurajează pe copii să mănânce singuri.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mică tocată fin
- 200 g (3 morcovi mici), curățați și tăiați cuburi
- 1-2 căței de usturoi zdrobiți
- 400 g cartof dulce
- ½ cană (100 g), linte roșie
- 250 ml apă
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 50 g brânză Cheddar, rasă (+ 12 luni)
- 1 ou
- 75 g pesmet
Oana Alecsa
Nutriționist Dietetician
Instrucțiuni:
- într-o tigaie antiaderentă sotați într-o lingură de ulei și 2 linguri de apă ceapa, usturoiul, morcovii timp de 5 minute
- adăugați lintea roșie și cartoful dulce ras, amestecând încă 5 minute
- adăugați apa, acoperiți cu un capac și fierbeți lintea aproximativ 30 minute. Amestecați ocazional pentru a preveni arderea mâncării.
- Se răcește amestecul cam 30 minute
- Se adaugă oul bătut, brânza Cheddar, pătrunjelul proaspăt tocat și se amestecă pentru a omogeniza compoziția
- Se rulează 1 lingură din aluat în palme pentru ai da formă de betișor (”finger food”)/crochetă
- Rulați crochetele în pesmet apoi așezați-le într-o tavă de copt (puteți folosi hârtie de copt pentru a se desprinde mai ușor din tavă)
- Dacă aluatul este prea moale puteți adăuga puțin pesmet pentru a fi mai ușor de manevrat.
- Se coc crochetele aproximativ 30 minute la cuptor (190 C) sau până când sunt uniform rumenite.