Crochete din linte roșie, morcov și cartof dulce

Aceste crochete se pot servi cu pilaf din orez, quinoa sau legume de sezon. Forma acestor crochete îi încurajează pe copii să mănânce singuri.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mică tocată fin
  • 200 g (3 morcovi mici), curățați și tăiați cuburi
  • 1-2 căței de usturoi zdrobiți
  • 400 g cartof dulce
  • ½ cană (100 g), linte roșie
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 50 g brânză Cheddar, rasă (+ 12 luni)
  • 1 ou
  • 75 g pesmet

Oana Alecsa

Nutriționist Dietetician

Instrucțiuni:

  • într-o tigaie antiaderentă sotați într-o lingură de ulei și 2 linguri de apă ceapa, usturoiul, morcovii timp de 5 minute
  • adăugați lintea roșie și cartoful dulce ras, amestecând încă 5 minute
  • adăugați apa, acoperiți cu un capac și fierbeți lintea aproximativ 30 minute. Amestecați ocazional pentru a preveni arderea mâncării.
  • Se răcește amestecul cam 30 minute
  • Se adaugă oul bătut, brânza Cheddar, pătrunjelul proaspăt tocat și se amestecă pentru a omogeniza compoziția
  • Se rulează 1 lingură din aluat în palme pentru ai da formă de betișor (”finger food”)/crochetă
  • Rulați crochetele în pesmet apoi așezați-le într-o tavă de copt (puteți folosi hârtie de copt pentru a se desprinde mai ușor din tavă)
  • Dacă aluatul este prea moale puteți adăuga puțin pesmet pentru a fi mai ușor de manevrat.
  • Se coc crochetele aproximativ 30 minute la cuptor (190 C) sau până când sunt uniform rumenite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu